Een idee is geboren

Auteur: Andy WillekensDatum: 12-01-2023

De droom was er al een tijdje, een eigen product op de markt te brengen, maar hoe en wat, dat wist ik niet. Tot ik in 2022 dacht, waarom ontwikkel ik niet een product op basis van de opgedane kennis van de aflopen tien jaar.

Het zaadje is gepland

Ik ga een tool ontwikkelen voor mijzelf om makkelijker en sneller custom Pop-up formulieren te kunnen bouwen, zodat ik efficiënter kan werken.

Oke.. maar wat nu? Ik heb een werkende tool ontwikkeld waarmee ik zelf makkelijk via een aantal bron bestanden een enkel javascript bestand kan genereren. Super handig voor mij want het maakt mijn eigen ontwikkelproces veel efficiënter!

Maar wat nou als ik met deze tool anderen kan helpen en tegelijkertijd mijn kennis kan verrijken. Dat was de trigger om deze tool als SaaS (Software as a Service) op te zetten en in een abonnementsvorm aan te bieden.

Nu nog een pakkende naam..

Ik had een aantal eisen gesteld waaraan de naam moest voldoen.

  • Het moet een pakkende naam worden
  • Kort en krachtig, niet te moeilijk
  • De naam moet het product omschrijven

Gelijk na dit idee hopte ik naar sidn.nl om te kijken welke domeinnaam er vrij was zodat ik zeker wist dat ik een naam had waarvan het domeinnaam nog vrij was.

Zo kwamen er een paar namen voorbij:

  • Popit
  • Pop it Up
  • Pop-upper
  • Pops Up

Die laatste bekte toch het lekkerste, de functionaliteit is direct beschreven (It pop's up!) Het woord popup zit er in, hij is lekker kort en de domeinnaam popsup.nl was nog vrij!

En zoals je ziet, is PopsUp de merknaam geworden! 🥳

Terug naar het overzicht
Koekje?
Wij gebruiken cookies om jouw ervaring op deze website te verbeteren.
Privacy